Cirklar/Kurser/Workshops

På grund av Coronaviruset är alla nedanstående Cirklar,kurser och workshops inställda tillsvidare… fr.o.m. 17 mars 2020
Vi återkommer när vi fått fram nya tider för kurserna som enbart skjuts upp till senare………

Slöjdklubb för barn

På måndagseftermiddagar håller vi slöjdklubb för barn. Klubben startar i februari och vi träffas 1-2 gånger i månaden. Kontakta Lena eller Ulla för mer information.

Spinnverkstaden
Under tisdagkvällar mellan 17:00 och 19:30 träffas Spinnverkstan.
För att knyta an till årets tema provar vi på att spinna för ryavävnad och den som vill får provväva.
Avgift för medlemmar: 200 kr för terminen eller 20 kr per gång.
Avgift för icke medlemmar: 300 kr för terminen eller 50 kr per gång.

Ryaprojektet ”Bakom Knuten”
/Se detaljinformation längre ned!

Vi träffas och experimenterar med ryaknutar. Vi testar och leker med färg, struktur, längd, mönster, bilder och knytteknik. Du behöver inte vara van vid vävning, vi experimenterar och hjälps åt. Ta med dig garn för knutar och inslag, antingen restgarner du har hemma eller garn du spinner för just ryaknutar. Det kommer att finnas provvarpar att utgå från.
anmälan lena.hansjons@gmail.com
Pris 500-600 kr beroende på antal

Konstgruppen
Vi är en liten grupp som träffas varje måndag 10.30 -13-00 och arbetar med olika tekniker och inspirerar varandra. Medan vi fikar samtalar vi om konst och konstutövande.

ÅterbrukSamhällsnyttan
På måndagskvällar mellan klockan 18 och 20 träffas den öppna återbruksgruppen samhällsnyttan. Vi arbetar med och lär ut reparation av kläder, underhåll och reparation av möbler med mera, efter önskemål.

Seniorverksamhet Slöjd och gemenskap 55+
På fredagar kl 11 – 15 börjar en mötesplats för personer över 65 år, med slöjd och gemenskap som tema. Kom och pröva på olika slöjdtekniker tillsammans med andra. Vi börjar fredag den 31 januari. Kontakta Lena för mer information.

Helgkurs i pilkorgsflätning
Tid: Helgen 28-29 mars kl 9:00 – 17:00 samt kl 9:00 – 16:00
Avgift: 1200 kr, material ingår.
Anmälan senast 15 mars via mejl till petra.kreschzeschen@gmail.com

Kontakta oss:
Lena Hansjons, 070-535 83 21
Pia Sjöstrand, 076-893 72 90
Ulla Ericsson, 08-551 575 50

Ryaprojektet
”Bakom knuten”

Årets tema är ”Bakom knyten” – en utställning om ryor och dess historia. Under våren hålls därför en helgkurs i enkel ryavävnad. Har du något att bidra med till utställningen, till exempel en ryakudde med proveniens eller något annat med ryaanknytning? Eller vill du bli medlem i SKHF och Spinnverkstan för att delta i arbetet med utställningen?

Mars – April – Kickoff och workshops

• 7 mars kl 10-13 Kickoff för projektet ”Bakom knuten”. Föreläsning och bildvisning om rya och dess historia, Elisabet Jansson, Lena Hansjons och Pia Sjöstrand
  • 11 mars kl 17-20 Lär dig knyta rya, Pia Sjöstrand
  • 22 mars kl 11-15 Vattenbärarvante – lär dig ”sticka rya”, Marianne Särkinen