Utställningar/evenemang

På grund av Coronaviruset håller Caféet stängt. Alla planerade inomhusutställningar och evenemang är tillsvidare inställda!!!! detta gällerfr.o.m. 17 mars 2020.

Vi kör, det blir  ”Skulptur i Parken” det är ju UTOMUS för sjutton!
 ”I denna corona-tid ordnar vi ”Skulptur i Parken” för alla som är medlemmar i SKHF. Är man inte det kan man med fördel anmäla sig att bli medlem för 150:- för ett år. Anmälan att delta med skulptur/rer görs till marianne.kube@live.se senast 1 april ( obs inget skämt! ). Vernissage 7 juni . Precis som förra året ska skulpturerna kunna stå ute och åldras med grace fram till hösten. Vill man kan skulpturerna vara till salu och då anmäler man det till Marianne. Placering av verken bestäms av Marianne Kube och Karin Magnusson.hälsningarMarianne

Februari 2020
Februari fram till 1sta mars utställning i Kaféet alla söndagar kl 11-15
”Det är emot naturen!” – och andra svepskäl
En utställning av Ansa Borin om rätten att rösta, tala, tänka, cykla….
100-års jubileum av demokratins genombrott i Sverige

Öppettider för program och evenemang på helgerna är 11-15.
Inga entrékostnader.
MARS

Söndagarna 1, 8, 15/03  kl 11-15
Konstutställning, Utställare: Gunilla Post och Pernilla Johnston

Söndagarna 22 och 29 mars samt 5 april kl 11-15
i Gula salen Kulturcentrum Hölö Kyrkskola
GÅRAMÅLARE OCH GÅRAMÅLNINGAR
Vernissage söndag 22 mars 11-15
Utställare:
Olof ”Hed-Olof” Olsson född 1855  och Matte Liegnell född 1957
Fridö på Mörkö av Matte Liegnell 2019

Matte Liegnell, musiker och konstnär. Sannolikt Sveriges enda målare som lever på att måla av hus/bostadshus på beställning.

Matte öppnar vernissagen med att tala om sitt gåramåleri, och kommer också tillsammans med musikervänner bjuda på folklig och färgstark musik under vernissagedagen.

Gård, Tysslinge 1:5 Östertälje av Olof Olsson 1919

Söndag 29 mars
Utställningen öppen 11-15.

Filmvisning kl 15.00 ”Hed-Olof Olsson – en gåramålare på luffen”

Olof Olsson, bondson från Vikarbyn i Dalarna, vandrade från norr till söder under större delen av sitt liv och målade hus och gårdar på beställning, mot mat och tak över huvudet.
Jonas Hasselrot från Grödinge har under många år studerat fenomenet gåramåleri, framförallt ur ett kulturhistoriskt perspektiv. Jonas inleder visningen av filmen om Hed-Olof som är producerad av journalisten Owe E Hermansson.
Owe har under 10 års tid följt i Hed-Olofs fotspår. Filmen är 45 minuter lång.

Lö- sö 18 och 19/04 kl 11-15
Konstutställning. ”Fritt Fall” Utställare: Medlemmar i Sörmlandskustens konst- och hantverksförening

Lö -Sö 25 och 26/04 kl 11-15
Konstutställning. Fritt Fall” Medlemmar i Sörmlandskustens konst- och hantverksförening

MAJ

Fre, lö, sö 1, 2 och 3/05

Lö-sö 9 och 10, 16 och 17/05 kl 11-15
Konstutställning. Cecilia Rojas, Castro R Delgado, Aliro Delgado

Söndagarna 24, 31/05 kl 11-15
Konstutställning. Utställare: Ardy Strüwer, Jens Fänge, Dennis Teunissen

JUNI

Söndag 7/06 kl 11-15
Konstutställning. Utställare: Ardy Strüwer, Jens Fänge, Dennis Teunissen fortsätter.

Söndag 7/06 kl 12
Invigning sommarens skulpturpark  som varar till sista sista september.
Skulptur i parken” återkommer! SKHF-medlemmar skapar ohämmade skulpturer som kan stå ute från juni till oktober men åldras med grace.
15-20 konstnärer installerar olika verk och skulpturer i Kyrkskolans trädgårdspark där utställningen är tillgänglig dygnet runt.

Info för program under andra veckodagar som filmvisning och föredrag se fliken FILMKLUBBEN och Cirklar/kurser/workshops.

Preliminär program för juli – november
veckor 14, 21, 28 planering pågår
Juli:  4 – 5, 12, 19, 26 Loppis
Aug:  1 – 2, Loppis
9, 16 Marianne Kube – Dansbilder (ev lö)
23, 30 Karin Magnusson – retrospektiv (ev lö)
Sept: 6 Karin Magnusson – retrospektiv (ev lö)
13, 20, 27 Soud Habbi  fördrag på vernissagedagen
Okt:   4, 11, 18 Tre Järnakonstnärer-
Bengt Wikström, Kicki Widén, Christina Jarl (ev lö)
26 – 30 ”Full Rulle” Spinnverkstans årliga barn- och föräldrar skapande verksamhet
Nov: 8, 15 Presentation av Ryamattor
22, 29 ” Jul så in i Norden” (ev)
Caféet: söndagar kl 11-15
April – Uppföljning av temat Gåramålare
Parken: 7 juni – 30 september  ”Skulptur i parken”
OBS. varar till sista september – tillgänglig dygnet runt.
Programgruppen genom Agneta Flock