Hölö Filmklubb

        

Vi flyttar filmkvällen den 28 oktober till torsdag den 11 november.

Anledningen är att när vi skulle ha haft filmkväll den 28 oktober, så är Gula Salen upptagen av en fantastisk utställning.
Utställarna är: Kerstin Biuv – keramik, skulpturer, Linnea Rundgren – mikroskop fotograf, Eva Karin Planman – målningar. Utställningen täcker en stor del av golvet. Även om vi skulle kunna ”tassa” runt föremålen så känns det lite vanskligt. Gå gärna och se utställningen denna helg och nästa helg.

Vi försöker alltid att förhandsboka aktuella filmer så snart den möjligheten finns – det som nu har inträffat är att vår filmleverantör är uppköpt av ett annat företag och i och med det så raderas alla vår förhandsbokningar! Men ingen fara på taket! Vi visar nu en klassiker! För en del av oss blir det nog en välkommen repris – för andra blir det en mycket bra film att uppleva.

Torsdag den 11 november. Den tredje mannen. Regi: Carol Reed. Manus av Graham Greene
Filmen utspelar sig år 1948 i Österrike. Staden är fortfarande uppdelad i ockupationszoner av de fyra segrarmakterna USA, Storbritannien, Frankrike och Sovjetunionen.
Stora delar av centrum är sönderbombade och svarta börs-handeln härskar. Holly Martins, en fattig kioskdeckarförfattare, anländer för att möta sin vän Harry Lime som erbjudit honom arbete.
Holly Martins nås dock av budskapet att Harry har dött i en bilolycka. En portvakt har uppmärksammat att det förutom två män som tog hand om Harry Lime vid olyckan – fanns det även en tredje man.
Huvudrollerna: Holly Martins spelas av Joseph Cotton, Anna Schmidt spelas av Alida Valli, Harry Lime spelas av Orson Welles, Major Calloway spelas av Trevor Howard. I Anton Caras musikstycke The Harry Lime Theme, spelar han själv på cittra. Den tredje mannen vann festivalens stora pris (föregångare till Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes.
 
 
Torsdag den 18 november. The Farewell.  Regissör Lulu WangBilli blir hemkallad från New York till släkten i Changchun. Fastän de vet att familjens matriark, farmor Nai Nai, bara har veckor kvar att leva har de bestämt att inte låta Nai Nai själv få veta att hon har cancer, i enlighet med kinesisk tradition
Ett skenbröllop används som förevändning för att familjen ändå ska kunna samlas och ta farväl.
 
Awkwafina spelar Billie, hon har ett mycket nära förhållande till sin farmor. Zhao Shu-zhen spelar farmor Nai Nai. 
The farewell” balanserar på gränsen mellan komedi och drama. Priset för bästa skådespelerska i kategorin komedi/musikal gick till Awkwafina.  

Vill du veta mer kontakta Agneta Flock, mobil 070-3090319  E-post  agneta.flock@telia.com
För övrig information se vår hemsida www.kulturcentrumholokyrkskola.se. FB FILM I HÖLÖ
I samarbete med Kulturcentrum Hölö Kyrkskola, ABF Södertälje-Nykvarn, Svenska Kyrkan Hölö-Mörkö Församling, Hölö Bibliotek