Utställningar

Ulldagar på Kyrkskolan 2016Ullmarknadaffisch

 

Spinnverkstan på Tullgarnsdagen 2016

Utställningen är förlängt

Spinnverkstans höstutställning i Gula Salen på Kulturcentrum Hölö Kyrkskola.

Tullgarnsdagar

Trots att solen lyste med sin frånvaro så kom det en hel del folk för att bla. titta in på orangeriet, ta sig en fika och se på spinnverkstans avdelning som visade upp sina färdigheter för både vuxna och barn. Även Hembygdsföreningen var på plats med sina dräkter och skrifter. Lotter såldes i mängder och vinsterna var fina. Med andra ord så blev årets deltagande en succé och gav mersmak för kommande årens Tullgarnsdagar för båda föreningar från Kulturcentrum Kyrkskolan.

Se gärna en liten video vi spelade in i samband med tisdagens programpunkt – om Ullkamning.

Går det att sticka för fred?
Jorden är 40 075 km i omkrets. Är det möjligt att skapa en världsomspännande stickning för fred?
Cirkus Cirkör ber om hjälp med att försöka.
Spinngruppen i Hölö Kyrkskola hjälpte till genom att i Kulturhuset i Ytterjärna en eftermiddag i september 2013 sätta upp sin del av en större utställning som följer Cirkus Cirkörs uppsättning av ”Knitting Peace” genom många länder.
Du kan titta på en liten film om utställningen.

Nedan ser du affischen från ”Handspunnet” -utställningen på kyrkskolan under hösten 2013.
2-2-CIMG7795-001

Utställningen Handspunnet

Lena Hansjons och Elisabeth Ydrén och kvinnorna i spinngruppen på Kyrkskolan stod bakom utställningen Handspunnet som hade vernissage lördagen den 27 oktober 2012 och pågick till den 4 november. Det gick inte att undgå att bli inspirerat av utställningen som visade att traditionerna fortfarande lever inom det textila hantverket. Men det behövs eldsjälar som Lena och Elisabet och andra inpiratörer. På utställningen fanns prov på vad lin och ull kan användas till. Det är allt från färgglada mössor till florstunna tröjor. I mitten av salen fanns drottning Viktorias vävstol där Lena kom satt och vävde under veckan.
Vernissagedagen avslutades med ett uppskattat föredrag av Allan Waller som berättade om ett projekt i Etiopien.

Söndagen den 4 nov kom Sören Karlåker och berättade om spinning lin och spånad.
Här nedan kan du se en stillfilm med bilder från utställningen och hösten 2012´s verksamhet till musik av Vivaldis ”Årstiderna”.