Alla inlägg av Kulturcentrum Hölö Kyrkskola

Upprop till ”SKULPTUR I KYRKSKOLANS TRÄDGÅRD”! och till Medlemsutställningen.

Hej alla SKHF-are och filmvänner och andra!

Här kommer ett upprop till ”SKULPTUR I KYRKSKOLANS TRÄDGÅRD”!

Alla som vill vara med och skapa skulptur som ska finnas på kyrkskolans tomt/trädgård under juni – september/oktober med vernissage 9 juni är välkomna!

Skulpturerna ska tåla väder och vind under denna tid, men de får ”åldras med behag”. Var och en kan arbeta hemma eller på kyrkskolan och gärna i grupper. Man får inte bli ledsen om de går sönder. Vi föreslår att man tittar på nätet där det finns idéer i massor om man inte har någon själv. Materialet är begränsat till att tåla ”uteliv” under denna tid. Skulpturerna får gärna vara GALNA, det är vår tanke.

Här kommer det Karin och jag spånade fram:

Virkat, stickat, vävt, tyg, tråd, garn, ull, växtdelar, naturen själv, trä, drivved, metall, plåt, skrot, ståltråd, metallnät, betong, keramik, ljudinstallationer, mosaik, nät ……

Skulpturerna kan stå på marken, hänga i träden, gömma sig eller hur det passar. Utställningen ska bli ett dragplåster till Kulturcentrum Hölö Kyrkskola med, hoppas vi, artikel/ annons i pressen.

Anmäl att du ska delta till marianne.kube@live.se innan 8 april, tack! Var inte rädd!

Anmälan till medlemsutställningen 2019

Innan 8 mars vill vi ha anmälan till medlemsutställningen till marianne.kube@live.se , som i år har ett tema; ”KJOLTYG” kvinnans frigörelse, 100 år sedan kvinnlig och allmän rösträtt. Alla tekniker är välkomna och inlämning sker torsdag 25 april kl 17:30-18:30 vid Gula salen. Utställningen pågår 27, 28 april + 1, 4, 5 maj. Upphängningsanordning ska finnas samt verkets titel, pris, ditt namn, tel.

Vaktlistan skrivs på vid inlämningen! Glöm inte att kolla vilka kurser mm som finns vid vårt Kulturcentrum under våren! Det händer att fler icke medlemmar än medlemmar anmäler sig! Vad är det för intresse i en konst- och konsthantverksförening? Fortsätt att kolla hemsidan! Välkomna önskar Karin och Marianne!

ÅTERBRUKSGRUPPEN – 2019

Vid första träffen i Återbruksgruppen samtalar vi om återbruket i allmänhet och hur vi kan använda det i vår vardag samt om vad vill skapa under våren. Under våra samtal klipper vi plåtbokstäver som skall bilda ett ordspråk och smycka våra lokaler. Vi träffas måndagar 18.00-20.00 i stora föreningslokalen som ligger i samma hus som Caféet. Kostnad=medlemskap i Sörmlandskustens konst- och hantverksförening. (150,-kr). Frivilligt bidrag till fikakassan emottages gärna. Varmt välkommna!

Filmvänner dags för filmkväll igen!!!!

Dags för filmkväll igen. Mingel från kl. 18.30 och filmen börjar kl. 19.00.
 18 oktober The Nile Hilton Incident
The Nile Hilton Incident är en svensk film från 2017 i regi av Tarik Saleh
med Fares Fares i huvudrollen.
Filmen är löst baserad på mordet på den libanesiska sångerskan Suzanne Tamim 2008.
Noredin (Fares Fares) är en korrupt kriminalpolis i centrala Kairo.
Han blir tilldelad en mordutredning på en sångerska. Noredin börjar ifrågasätta sin egen moral
allt eftersom som han blir djupare och djupare indragen i en spiral av prostitution, utpressning, mord och dolda politiska agendor.
Vid Guldbaggegalan fick filmen fem guldbaggar, bästa film, bästa manliga huvudroll,
bästa kostym, bästa ljud / ljud design, bästa scenografi. Filmen mottog juryns stora pris på Sundance Film Festival 2017.

29 november The Greatest Showman – musikalfilm 2017
En verklighetsbaserad film som handlar om P.T Barnums ide att skapa en
fantastisk cirkus. P.T var en amerikansk cirkusdirektör och entreprenör i
underhållningsbranschen. När Barnum förevisade sin cirkus i England 1849, kom han på idén att värva Jenny Lind, som vid samma tid gjorde succé i London, för en konsertturné genom Amerika.
Ett kontrakt blev snart uppgjort, och under 1850 företog den svenska sångerskan sin berömda turné genom USA med Barnum som manager. Regi Micheal Gracey.
Huvudrollerna spelas av Hugh JackmanZac EfronMichelle WilliamsRebecca Ferguson.

Vill du veta mer kontakta Agneta Flock, mobil 070-3090319
E-post  agneta.flock@telia.com

För övrig information om verksamheten, aktuella utställningar, lokaler att hyra mm se vår hemsida www.kulturcentrumholokyrkskola.se
Vill boka lokal kontakta Ansa Borin, moil 070-3771327